Hemdjes, Shirts , Truien enz.

                                                               Hemdjes Hemdjes zijn lastig. Een hemdje vinden die precies goed zit is een hele op gave. Sommige mensen gaan meteen overstag als het hemdje een goed model heeft of er leuk uitziet. Denk goed na voor je een hemdje koopt, ook over de stof. Het overkomt , mij ook vaak, veel meiden dat ze een hemdje kopen en dat ze de stof uiteindelijk zo verschrikkelijk vinden zitten dat ze het hele hemdje nooit meer aandoen. Van  hemdjes met een stevige ribbel (Hema) moet je echt houden anders is het niks. Hemdjes van de tally weill  hebben een erge lage hals, waardoor het of een heel kort hemdje is of je ziet je beha. Als onder hemdjes tegen doorschijnen zijn ze wel geschikt, ze hebben een lichte ribbel ook daar moet je van houden
Ik zelf ben het meest fan van de hemdjes van de H&M. Ze zijn van een lekkere zachte stof en hebben geen ribbel. Het is echt een t-shirt zonder mouwen.
Hemdjes kan je het best in een maatje groter kopen zodat je ze ook ergens overheen kan dragen. Hemdjes hoeven niet perse strak te zitten soms ziet dat er zelfs niet mooi uit.
Onder een hemdje kan je het best een gladde beugel beha dragen en geen beha met kant want dan lijkt het net of je rare bobbels op je borsten hebt en dat wil je natuurlijk ook niet.
Hemdjes met een print zijn leuk maar pas op dat het niet to much word.
Je kan het best hemdjes in het marine blauw, grijs, zwart en wit simpel weg omdat het overal bij past.

Dus denk goed na voor je een hemdje koopt.

 

Hema en H&MDrie kwart mouwen shirtsShirts met driekwart mouwen zijn een trend uit de 18e/19e eeuw.
Je kan een shirt met driekwart mouwen het best dragen met bescheiden kleding stukken.
Zoals een nette broek of een kokerrok. Als je een driekwart shirt met een minirok draagt zien drie kwart mouwen shirts er een stuk minder verleidelijk uit. Zorg dat je een echt driekwart mouwen t-shirt hebt, en niet langen mouwen trui die te klein is want dat ziet er raar uit.
Je kan een basic driekwart mouw shirt kopen of 1 met een subtiele print. Een shirt waar de mouwen bij voorbeeld een andere kleur hebben als bij de romp of een printje langs de randjes van de mouwen.
Er zijn 2 modellen van een shirt met drie kwart mouwen, een gewone of eentje die van boven strak is en steeds wijder uit lopen. Ik zelf ben fan van het 2e model. Het zit niet alleen erg lekker maar heeft ook een luchtige uitstraling in model 1 kan je lichaam er samen geperst uitzien en dat is niet wat je wilt toc
 

wijd uit lopend met print              strak en print


Als je een vestje op de juiste manier draagt kunnen ze enorm sexy staan maar een verkeerde manier kan je hele outfit oubollig maken. Je kan kiezen voor een simpel trainingsjack (bjornborg) (adidas) of voor een bolero (coolcat). Maar met bolero's moet je uitkijken, ze kunnen je outfit heel kinderlijk maken en als je ouder bent dan 10 is dat echt not done. Wat ik zelf erg leuke vind zijn van die lange vesten gewoon van zachte stof of een gebreide. gewoon als vest of op een hele strakke broek met een basic shirtje/ hemdje doe een riem om en je hebt een complete outfit. kijk wel uit dat je lange vest geen oma jurk word door dat hij te lang is.

                                                           Blouses

Blouses zijn weer helemaal hip. Het merk Chloe maakte onderleiding van creatief directeur Phoebe Philo weer helmaal hip. Ze liet zien dat het niet oubollig hoef te staan maar ook heel sexy kan staan.. Als je blouse aan de bovenkant heel vol is met ruches of dergelijke doe je haar dan in een staart of een knot anders krijg je een heel raar effect. Als je een blouse met wijde mouwen draagt doe daar dan een strake broek onder en geen baggy jeans want dan is je blouse het tegen overgestelde van sexy. Blouse jurken zijn leuk maar zijn er al snel ouderlijk uit, leuk voor iemand van 40 + maar voor ons echt not done. Als je van wat specialere kleren houd kan je die simpele knopen van je blouse vervangen voor mooie oude of juist hele trendy knopen. In elke stad is wel een knopen winkel of een markt met een ruime keus aan knopen.
Zo kan je voor een paar euro je blouse toch helemaal jou maken.